Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Young woman puts plates with delicious on wooden table for dinner in summerhouse yard at sunset.

Købe fritidshus til familien – Gode råd

COVID-19 har ledt til et større interesse overfor sommerhus i Danmark. Du har sikkert allerede en idé af, hvordan dit drømmehus ude i skoven eller ved standen ser ud. Men du skal også være fornuftig– at købe bolig er stort. Vi har samlet nogle punkter, som du bør tænke lidt ekstra over, når du køber fritidshus eller sommerhus. 

Begynd med at lave et budget

Det er ikke kun huset og tinglysningsafgift, som du skal betale, men også løbende regninger som vand, varme og reparationer. Udgiften til brændstof kan også stige markant, hvis sommerhuset ligger langt væk fra din faste bopæl, tæl alt med i budgettet. Du ska ikke kun have råd til at købe huset, men også have råd til at komme det til og vedligeholde det.

Hvor er huset placeret?

Vil du være i stand til at tage afsted til sommerhuset i weekenden? Eller bare over længere weekender og ved sommerferie? Afstanden afgør, hvor ofte du kan tage til sommerhuset.

Tjek byggetilladelser

Det hus, du køber, kan være bygget over tid. Måske er der også et lille gæstehus på grunden? Tjek med kommunens byggeafdeling, at alle bygninger som hører til sommerhuset, har byggetilladelse. Benyt også lejligheden til at spørge, hvad der gælder, hvis selv tænkt udvide huset.

Kan sommerhuset bruges hele året rundt?

Sørg eventuelt for, at huset er beboligt om vinteren, så du kan bruge det, når du har lysten til det. Nogle sommerhuse har eksempelvis ikke vand eller toilet i gården, hvilket før det svært at benytte huset året rundt. 

Lad fagfolk tjekke elinstallationerne

Man skal måske være forberedt på, at de elektriske anlæg i gamle huse ikke altid følger med tiden – det kan være, at man ikke kan køre støvsugeren, mens komfur og tv er tændt. En elektriker kan hjælpe og se over dine elinstallationer i sommerhuset. Hvis du kigger på et sommerhus i Nordsjælland, så kan du f.eks. kontakte Ny Elinstallation Elektriker Gilleje

Matcher husets stand dit budget?

Når du har fundet ud af husets stand, har du nok en indikation af, hvad det koster at få huset i den stand, som du ønsker, Skal sommerhuset renoveres, så tag gerne en håndværker med på en ekstra rundvisning for en prisidé, før du beslutter dig.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet