Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Architect Designing A New Building

Gode råd til at bygge hus

Forestil dig et hus, som er skræddersyet til dig og din families behov. Der er mange, der gerne vil gøre drømmen om et hus, lige som man selv ønsker det, til virkelighed. Men med husbyggeri følger der mange spørgsmål, beslutninger og faldgruber. Her er nogle råd, tid dig som drømmer om at bygge hus selv, eller at hyre et byggefirma til projektet.

Hvad hus har du brug for?

Det første du skal finde ud af, er hvilken type hus du og din familie har brug for, og hvor stort det skal være. Forestil dig, hvor du vil være om ti år og tage udgangspunkt i det. Det kan godt være, at du ikke har råd til at bygge en carport lige her og nu, men udeluk ikke muligheden for at bygge det i fremtiden. Husk også på, at trends kommer og går. I dag er du måske supersulten efter et minimalistisk funkishus, men vil du virkelig have det om ti år? Sådanne spørgsmål er gode at stille sig selv, før man beslutter sig for hvad man ska bygge.

Hvad skal grunden ligge?

Når du køber grund, så husk at tjekke om det er muligt at få vand og el til dit hus. Hvis det er langt fra en kommunal kloak, skal du bygge din egen, hvilket er en meget mere kompliceret proces. Tænk også over, hvordan du ønsker husets placering, alt efter sol osv.

Hvad koster et nyt hus?

Lav et budget og overvej hvad du har råd til. Husbyggeri koster mange penge og det er nemt at regne forkert. Kig på hvad forskellige typehus koster og regne med at dit hus kommer at koste det samme, og om ikke mere hvis de er tale om et arkitekttegnet hus. 

Hvordan skal det nye hus opvarmes?

LUFT-TIL- LUFT varmepumpe og solceller er billigt, men de er usikre energikilder, når du har brug for varme. Rådfør dig med en ekspert indenfor området og hør dig for, hvad der er for muligt varme-løsninger. 

Hvilket materiale skal du bygge huset i?

Træ er billigere at bygge med men dyrere at vedligeholde, mens sten og puds koster mere, men er næsten vedligeholdelsesfrit. Igen, hør med et professionel byggefirma, om hvad der er af forskellige løsninger og undersøg priser ordentligt. 

Hvad koster mest ved husbyggeri?

Oftest er det prisen på løn, til alle forskellige former af håndværkere, som gør at husbyggeri koster mest i de lange løb. Når du skal bygge hus, så skal du i hvert fald bruge en murer som f.eks. Sjællands Byg, en tømrer, en låsesmed som f.eks. Norh Sikring låsesmed Amager, en elektriker til både indendørs og udendørs elinstallationer, samt en VVS’er og en kloakmand. 

Som du ser er det et række af faggruppe som du har brug for. Timeprisen på en håndværkere ligget et sted mellem 400 – 800kr i timen, alt efter erfaring.

Bonustip: Husk altid at spørge om pris før du bestiller en serviceopgave!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet