Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
coffee cup working happy

4 sjove fakta om kaffe

Kaffe er en af verdens mest populære drikkevarer. Den er der, når du vågner om morgenen for at give dig energi, og den er der det meste af dagen for at holde dig i gang.
Det er en drik, der har erobret verden – og det er ikke nogen overdrivelse. Selv Nordkorea har en Starbucks-kopi.

Men vidste du, at kaffe også kan være sjovt? Og det kan faktisk være det stik modsatte af sjovt. Kaffe er en meget interessant drik med meget mere historie og videnskab i sig, end drikken måske umiddelbart viser.

Derfor har vi sammensat denne artikel med nogle af de mest interessante sjove fakta om kaffe. Læs videre og bliv klog på kaffe!

kaffe

1. Den blev opdaget af geder

Korrekt. Det var i Etiopien, hvor kaffetræer hører hjemme.

Gederne var vigtige, og én bestemt hyrde havde taget en lang vandretur for at finde grønne græsgange, som hans geder kunne tygge på.

Til sidst slog han sig ned i nærheden af nogle buske med bær, som han aldrig havde set før og ikke turde røre ved, for de kunne være giftige. Men gederne var ikke berørt af det og begyndte at gnaske på dem.
Kort tid efter hoppede og legede gederne op og ned tydeligvis energiske og glade.

Landmanden, der er kendt som Kaldi, tog det til efterretning og begyndte at sprede budskabet om det magiske træ og dets frugt.

2. Kaffefrø

Vi kalder dem bønner, men det er faktisk frø.

Udtrykket bønne begyndte at blive brugt for længe siden, da folk ikke rigtig vidste, hvad kaffe var. Englændere, der handlede med det, anede ikke, at det faktisk var frø fra en frugt, så de troede, at det var ristede bønner.

Da det dengang var en stor ting at riste visse kornsorter og bønner for at lave te af, var det ikke så mærkeligt. Men faktisk kommer kaffe fra kaffetræer eller -buske.
Inden i frugten kan du finde den dyrebare kaffebønne. Du kan endda finde to pr. frugt, hvis du er heldig.

kaffebonner

3. Det kan få dig til at tabe dig

Forskere mener, at kaffe hjælper dig med at tabe dig. Da det er et stimulerende middel, menes det, at daglig indtagelse af kaffe i sidste ende fører til en stigning i stofskiftet på op til 20 %.
Det betyder, at du ville forbrænde 20% flere kalorier dagligt bare ved at drikke kaffe.

På den anden side typer forskning også på, at et bestemt stof i kaffe, cafestol, kan øge dit kolesteroltal.
Heldigvis bliver cafestol dog fanget i papir- og stoffiltre, så det er kun et reelt problem, hvis du drikker meget franskpresset kaffe.

4. Kaffe inspirerede det første webcam.

Programmører på University of Cambridge arbejdede i et lokale, der lå flere trapper op ad trappen fra den eneste Mr. Coffee i bygningen.
I stedet for at gå ned ad trappen for at finde en tom kaffekande, monterede de et webkamera, der sendte et realtidsbillede af kaffemaskinen for at spare sig selv for turen.

På den måde blev kaffe motivationen bag opfindelsen af det første webcam.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet