Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Voksende bevidsthed om vigtigheden af en god seng

Kroppen er vores tempel, og hvad der får denne krop til at fungere er især en god søvn. Mange danskere er i disse dage blevet mere bevidste om søvnens værdi. Det skyldes især en ny tendens i befolkningen, hvor det højproduktive præstationssamfund vendes ryggen for i stedet at dyrke ro, fred og selvrealisering. Vi ser dermed en større del af befolkningen, som bliver ekstra opmærksomme på deres eget helbred – og her er der også en voksende bevidsthed om, at søvnen er en uundværlig nøglesten.

Der findes mange forskellige gode råd til at få en god søvn. Nogle af dem er, at man ikke skal kigge på sin mobiltelefon i op til en time, før man skal sove, og især ikke i sengen. Et andet råd er, at have været fysisk aktiv i løbet af dagen, så kroppen er træt, når man lægger sig. Et helt tredje råd kunne være et soveværelse uden rod og med rolige farver på væggene. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det ikke til at komme udenom at sengen trods alt er det vigtigste element i denne ligning. Sengen bliver det tyngdepunkt, som alle andre faktorer roterer omkring. 

Voksende bevidsthed om nødvendigheden af kvalitetssenge

Derfor ser vi også et stigende antal danskere, som laver en høj grad af research på deres senge, inden de køber deres nye. Sengen er trods alt hjemmets vigtigste møbel. Når man regner det hele sammen, tilbringer vi langt de fleste af døgnets timer i sengen sammenlignet med eksempelvis sofaen. Sofaen kunne vi godt tro at vi befinder os flest timer i, da vi bruger mange vågne timer her, men i virkeligheden er det sengen som er på toppen af listen.

Nogle af de elementer som mange danskere kigger på, er eksempelvis sengerammer. En sangeramme er det, som forhindrer madrassen i at glide baglæns, hvilket giver et roligere underlag at sove på om natten. Sengerammen skal selvfølgelig passe til den madras, man i forvejen har erhvervet sig – så hvis man har en 140×200 madras, skal man også kigge efter 140×200 sengerammer.

Netop fordi det æstetiske også betyder noget i soveværelset, kigger mange på sengerammens udseende. På samme måde overvejes der nøje udseendet på gardiner, tapet, sengetøj, etc. Det handler om at skabe en æstetisk rolig oplevelse, så det altid er en nydelse at befinde sig i soveværelset. Hvis soveværelset føles alt for praktisk at befinde sig i, vil man automatisk have mere uro ved sengetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet

Sildebensborde

Skab Elegance med Sildebensborde i Dit Hjem Sildebensmønsteret er en tidløs klassiker, der har fundet