Kultur og underholdning

Streaming af film og musik overtager langsomt markedet

Er du også en af dem som ikke går ud og køber film eller musik i butikkerne? For så er du langt fra den eneste. Det bliver nemlig sværere og sværere for de forskellige butikker at sælge hhv. DVD’er og CD’er. Folk køber dem nemlig ikke mere, fordi det nu kan fås på internettet. Man kan altså streame det hele.

Engang var det jo charmerende at have den spritnye CD med ens yndlingskunster, og mange glædede sig da også til at den nyeste film kom ud på DVD, fordi man måske ikke lige nåede at se den i biografen. Sådan er det dog ikke mere. Danskerne er nemlig gået mere og mere væk fra køb i butikkerne, og blevet gladere og gladere for bare at streame det hele på nettet. Og det forstår man da også godt.

Meget nemmere at streame

Men hvorfor er det så lige, at folk ikke gider at købe i butikkerne mere? Det er svaret på sådan set ganske enkelt. Det er simpelthen bare nemmere at streame det. Når man vælger at se filmene eller høre musikken over internettet i stedet for at købe i butikkerne, så er det jo fordi man mener at det er meget nemmere. Og det er det også. De forskellige streamingtjenester har jo ufatteligt mange forskellige titler som man kan vælge imellem.

De har jo så mange, at hvis man skulle fylde hele sin væg med CD’er og DVD’er, så ville man ikke engang være noget halvvejs igennem alle de film og alt det musik, som ville være at finde på nettet. Hvis man skal på ferie et eller andet sted, og man gerne vil have lidt med til turen som man kan nyde, så er det jo også meget nemmere at slæbe en computer med adgang til nettet med, end det er at slæbe 100 forskellige DVD’er og CD’er med. Sådan er det bare, og det er ikke til at komme uden om.

Mange benytter sig også af musik når de enten er ude at løbe eller mens de træner på anden vis. Dette er også kun muligt, fordi der findes alle de forskellige streamingtjenester. Det er desuden ikke kun fordi det er nemmere at streame, at folk vælger det fremfor at købe i butikkerne. Det er simpelthen også meget billigere i længden.

Gode kilder:

Meget billigere at streame

Som sagt er det meget billigere at streame sin musik og sine film, fremfor at købe sine ting i butikkerne. Og hvordan kan det så lige være, tænker de fleste nok. Man giver jo typisk op i mod 100 kr. om måneden for at have en profil til enten musik eller film.

Hos Spotify, som må siges at være den mest populære musiktjeneste, koster det 99 kr. om måneden at have abonnement hos dem, hvis man skal have premium i hvert fald.

Hos Netflix som er en af de mest populære filmtjenester koster det 89 kr. om måneden. Dette kan umiddelbart lyde lidt smådyrt. Og det er det også, hvis man kun ser en enkelt film om måneden, eller kun hører et enkelt nummer musik. Men i teorien får du jo adgang får utrolig mange penge, ved at betale dette relativt lille beløb om måneden.

Du får jo adgang til hundredevis af film, som du ville skulle betale rigtig mange penge for i butikkerne, ligesom du får adgang til stort set alle musiknumre der findes, hvis du betaler får Spotify.

Eneste forskel på at købe i butikkerne og så på at have abonnement hos streamingtjenesterne er jo sådan set bare, at produkterne aldrig rigtig bliver ens egne.

Have your say