Fritid og hobby

Sådan pakker du ordentligt til rejsen som studerende

Skal man ud og rejse, er det vigtigt, at man pakker ordentligt. Der er stor forskel på, hvad man skal pakke til rejsen, alt efter hvor man skal hen. Skal man langt væk, er der naturligvis flere ting, man skal have med, end hvis blot man skal tage et par dage væk. I denne artikel kan du få råd til at pakke til din næste rejse.

Rådene er lavet på en måde, så du også kan være med, hvis du er studerende. Når man skal ud og rejse som studerende, er det klart, at der er visse ting, man ikke kan gå ud og købe. Hvis tingene er for dyre kan det være, at man ikke kan pakke på den måde, og derfor er der også et billigt alternativ til den studerende.

Start med at vælge den rette taske

Noget af det første, du bør overveje, når du skal rejse, er, hvilken taske du vil tage med. Skal du på en weekendtur et sted hen, er det formentligt ikke en backpack, du skal have med. I stedet bør du finde dig en rullekuffert, du kan tage med. I den kan du have alt det, du har brug for, og du kan rulle med den. Der er dog især én ting, som du skal være opmærksom på, og det er størrelsen. Har du købt nogle billige flybilletter, er du nødt til at tænke på, at det ikke er sikkert, at du må have så meget håndbagage. Mange flyselskaber lader dig kun have en lille taske med. Dette er noget du skal tjekke grundigt på forhånd.

At stå i lufthavnen og få at vide, at man skal betale mange penge for at tage sin taske med, er aldrig sjovt. For så kan det være, at man ender med at betale flere penge for ens taske eller kuffert, end man betalte for flybilletten. En rejse med den rette taske er en bedre rejse. Et billigt alternativ til den studerende er at låne en taske. Man kan høre, om man kender nogen i familien, som kan undvære sin taske i noget tid.

Alternativt kan man også tage sin rygsæk med på rejsen. Skal man ikke have så meget med, kan man blot tage ens helt almindelige rygsæk med. Som studerende har man stort set altid en rygsæk, som man er vant til at have med på studiet. Den er lavet til bøger og til stor oppakning, så i den kan man have mange ting. For de fleste studerende vil det gælde, at det et tilstrækkeligt at have sådan en taske med på turen.

Pak let og fornuftigt til rejsen

Uanset hvilken rejse du skal på, er det altid bedst at pakke så lidt som muligt. Uanset om du ruller din bagage rundt i en kuffert eller bærer den på ryggen, er der ingen grund til at slæbe på overflødige kilo. I alle tilfælde er det derfor bedst at begrænse sig, når man skal ud og rejse. Det gør også, at man slipper for at betale overpris i lufthavnen, fordi ens bagage vejer for meget. Er man studerende kan det hurtigt blive dyrt at skulle betale for overvægt. Derfor bør man altid pakke let.

En ting, som kan være medvirkende til, at man pakker let, er at pakke i god tid. Hvis man et par uger inden afgang begynder at pakke til rejsen, vil det hele blive meget nemmere. Så kan man nemlig lægge ens ting frem i god tid.

Dernæst kan man gå rundt og kigge på de ting, man har lagt frem. Med tiden går det måske op for en, at der er forskellige ting, man har lagt frem, man ikke får brug for på rejsen. Så kan man fjerne dem igen, og lidt efter lidt ender man med at pakke det vigtigste.

Have your say