Krop og sundhed

Sådan finder du ud af, om du er forelsket

Er du forelsket? Tror du? Har du ikke prøvet det før? Så ved du ikke helt, hvordan det føles? Det skal du ikke være ked af. Alle følelser skal prøves, før du kan vide, hvordan det er – det samme med forelskelse.

Hvis du ønsker at vide mere om forelskelse, kan du herunder finde ud af, hvad det egentlig er, og hvordan det er, når du skal skabe et liv sammen med et andet menneske, en partner.

Hvad er forelskelse?

Forelskelse er en følelse, der opstår, når du møder en, som du kan lide på en anden måde, end du kan lide din familie og dine venner. Du vil helt sikkert være lidt kuldret det første stykke tid og ikke kunne tænke på så meget andet.

Du skal ikke tro, at der er noget galt med dig, bare fordi du tænker meget på ham eller hende, som du har mødt og muligvis forelsket dig i – det er helt normalt. Selvom det kan være hårdt at være forelsket, både fordi det ikke er sikkert, at ham eller hende, du er forelsket i, også er forelsket i dig, og fordi det kan være svært at håndtere denne nye følelse, er der også mange gode ting ved at være forelsket. Du føler du sikkert gladere, end du plejere, og du er kan måske også føle dig mere let i det første stykke tid.

Forelskelsen ebber på et tidspunkt ud, og så bliver den til kærlighed. De sker i takt med, at du hænger ud med det menneske, som du er forelsket i, og at I lærer hinanden bedre at kende. På et tidspunkt får du måske ikke sommerfugle i maven, hver gang du ser ham eller hende, men du føler i stedet en dyb forbindelse med personen.

Hvis du kan genkende nogle af disse følelser, er der ingen tvivl – du er forelsket.

At have en partner

Når forelskelsen er blevet til kærlighed, og I er blevet lidt ældre, går I måske og leger med tanken om at flytte sammen og skabe en familie sammen. Det kan være en skræmmende følelse, men hvis I kender hinanden rigtig godt, og I føler jer sikre på hinanden, kan det også være en dejlig følelse, og måske vil du ovenikøbet blive forelsket på ny i din partner.

At være kærester kan til tider være hårdt, men hvis du elsker personen, vil det helt sikkert være det værd. Samtidig med at I elsker hinanden, skal I også sørge for at holde jeres forhold ved lige. Selvom I er unge, og I føler, at I vil være sammentømret for evigt, kan der alligevel opstå forhindringer hen ad vejen. Det kan være, når I har været sammen meget længe, eller hvis en jer har en dårlig eller stresset periode, eller hvis I får et barn, der tager al jeres tid.

Selvom det kan virke udfordrende, skal I blot holde ved, og så skal jeres kærlighed nok forblive, hvis I virkelig elsker hinanden.

Have your say