Kultur og underholdning

København er en dansk by, men den er fuld af international karakter

Hvad tænker du på, når du tænker dansk mad? Er det sovs og kartofler eller flæskesteg og rødkål? For mange er det allerførste, som dukker op frikadeller, men selvom man nævner alle disse ting, er det så virkelig den slags mad, man finder i Danmarks gader og stræder?

Hvis man tager en smuttur til Fisketorvet for eksempel, så er det ikke ligefrem frikadeller og flæskesteg, det vælter rundt med. Faktisk synes der at være mange flere retter og måltider, som ikke passer ind under noget som helst dansk, i hvert fald ikke som det der lige er blevet beskrevet.

Man finder flere madvare og retter, som er forbundet med andre lande, end ting der er decideret forbundet med Danmark. For eksempel ligger der mange pizzeriaer rundt omkring i landet, og selv i Fisketorvet finder man dem. Faktisk er København det sted i Danmark, som gennemsnitligt bestiller flest pizzaer per indbygger.

Hvis en dansker spiser pizza minimum en gang om ugen, men kun spiser flæskesteg en gang om året, hvordan kan flæskestegen så være mere dansk end pizzaen? Det er naturligvis et spørgsmål om, hvor man tænker, retter er ”opfundet” henne, men man må i den grad sige, at danskere har taget pizzaen og andre udenlandske retter til sig.

Faktisk må man sige, at Københavnerne generelt er ret glade for internationale retter. Man kan finde en restaurant med mad fra stort set hvilket som helst land.

Danske kokke eksperimenterer meget med udenlandsk mad

Måske kan man ikke sige, at vi danskere gør meget ud af vores egen mad tradition. Til gengæld er det efterhånden blevet en stor ting at eksperimentere med mad generelt. Det er både, når det kommer til madlavning i hjemmet, og når det kommer til kokkebranchen.

Mange kokke forsøger sig med at udforske alverdens spændende sammensætningen. Det gør de i en så høj grad, at der nærmest er gået sport i det. Konstant dukker der nye restauranter op i Københavns gader, og konstant ser vi nye interessante sammensætninger og eksperimenter komme til syne.

Prøv så meget forskellig mad som muligt

Nogle mennesker påstår at være kræsne, men mange gange handler det bare om dovenskab. Man har gjort sit smagsapparat dovent, således at man ikke gider at prøve nye ting, og når man endelig gør det, så smager ting så fremmed, at det er ubehageligt.

Derfor skal man altid udfordre sig selv. Man skal prøve nye ting, således at det at spise mad forbliver spændende. Det skal være sjovt at leve, og hvis man spiser god mad, så bliver livet lige den tand bedre.

Have your say