Økonomi og finans

Guide: Sådan finder du en billigere bilforsikring

Er du på udkig efter en billigere bilforsikring? Så kan du med fordel benytte dig af prissammenligningstjenester på nettet til at sammenligne priser på bilforsikringer. På den måde for du et godt overblik over de forskellige bilforsikringer. I langt de fleste tilfælde er der penge at spare ved at skifte bilforsikring, men man bør dog også være opmærksom på, at der er mange faktorer som påvirker den samlede pris af en bilforsikring.

Sammenlign priser på bilforsikringer på nettet

Når du er på udkig efter en ny og billigere bilforsikring, vil det være oplagt at sammenligne priser på nettet. Der findes mange forskellige prissammenligningstjenester på nettet, som man med fordel kan gøre brug af, når man skal vælge en ny bilforsikring. Prissammenligningstjenester er nemlig gode til at give dig et overblik over flere forskellige bilforsikringer, hvad de indeholder, samt hvad de koster.

Ud over at benytte dig af diverse sammenligningstjenester på nettet, kan du med fordel også prøve at indhente tilbud hos forskellige forsikringsselskaber. I nogle tilfælde kan man endda prøve at forhandle lidt om prisen. Det kan virke lidt besværligt, og man kan godt tænke at det alligevel ikke vil gøre en forskel. Dog har undersøgelser faktisk vist, at man kan få billigere bilforsikringer i visse tilfælde, hvis man tør forhandle lidt om prisen. Det kan i hvert fald aldrig skade at ringe rundt til diverse forsikringsselskaber for at høre, om de kan give dig et godt tilbud på en bilforsikring. Hvis du vælger at slå flere af dine forsikringer sammen under samme forsikringsselskab, vil du også typisk kunne få nogle rabatter, som i sidste ende gør alle dine forsikringer billigere. I visse tilfælde kan der også være besparelser at hente, hvis man vælger at købe en bilforsikring af det bilfirma, som man også har købt eller leaset sin bil hos.

Overordnet set anbefales det, at man sørger for at holde sig opdateret i forhold til priser på bilforsikringer, hvis man gerne vil være sikker på at have den bedste og billigste bilforsikring. Det betyder, at du bør undersøge markedet for bilforsikringer ca. én gang om året.

Spar penge ved at skifte bilforsikring

Der er gode muligheder for, at du vil kunne spare penge, hvis du skifter til et andet forsikringsselskab. Dette forudsætter dog, at du betaler mere end du behøver til din nuværende bilforsikring, og at dit valgte forsikringsselskab gennemsnitligt er dyrere end andre forsikringsselskaber. Netop derfor anbefales det, at du tjekker markedet og sammenligner priser på bilforsikringer jævnligt. Det er den bedst måde, hvorpå du kan holde øje med, om din bilforsikring er blandt de billigste og bedste.

I langt de fleste tilfælde kan det godt betale sig at skifte bilforsikring, men man bør dog også være opmærksom på, at prisen også afhænger af en lang række af faktorer. Blandt andet har både bilens alder og din egen alder betydning. Bilens alder har betydning i forhold til prisen på din årlige præmie på din bilforsikring, mens din egen alder har betydning for selve prisen på forsikringen. Jo yngre jo er, desto dyrere vil forsikringen typisk være. Dette skyldes, at unge generelt set har flere ulykker med deres bil, end erfarne billister. Hvis du derfor er ung, kan du med fordel nævne, at du er vant til at køre meget i bilen, og hvis du ikke har haft nogle uheld i bilen.

Generelt set har antallet af skader man har haft ved kørsel af bil stor betydning for prisen på bilforsikringen. Jo flere skader man har haft, desto større er sandsynligheden for at forsikringsselskaberne vil tilbyde dig en dyrere bilforsikring, end hvis du ingen skader har haft. For forsikringsselskabet er der nemlig en vis risiko i at tegne dig som kunde, hvis du er typen som har haft mange skader.

Have your say