Fritid og hobby

Er der gået for meget hverdag i parforholdet?

Allerførst skal det understreges, at det er absolut normalt for alle par, uanset alder, at parforholdet Young couple in love outdoorsperiodisk ikke kører på skinner, men kræver en seriøs indsats, hvis det skal være givende og sjovt. Hverdagen indtræffer for selv de mest forelskede og så gælder det om at gå nye veje og udfordre hinanden lidt, hvis det hele ikke skal drukne i praktiske aftaler og huslige pligter.

Kærligheden ændrer sin form med tiden. Den første glødende forelskelse er umulig at bevare og der er da også store glæder at hente, når alting bliver lidt mere stabilt og fasttømret. Med årene får man som regel en langt større tillid til hinanden og netop denne tillid skal udnyttes til at udvikle sig sammen som partnere.

Tag aldrig hinanden for givet, men giv hinanden det fornødne rum og den grad af frihed, der kræves, hvis man gerne vil være sammen hele livet. Skal kærligheden holdes i live skal den plejes med omsorg og nænsomhed. Det der var engang kan sagtens komme igen, men stil ikke urimelige krav til hinanden, se det som et fælles projekt at bevare jeres kærlighed og gode parforhold.

Ryst posen lidt…

Der er  trange kår for kærligheden i det moderne parforhold, – at bryde lidt med hverdagen og kedelige mønstre er slet ikke så let. De mange praktiske gøremål, arbejde, børn og forpligtelser, giver ikke meget rum til romantik. Når alt bliver for surt, må posen rystes lidt og der må tænkes i nye baner. Døgnet har som bekendt kun 24 timer og skal der skabes tid til jer, må der skæres nogle aktiviteter fra. Ingen siger, at det behøver at være de sjove ting, der må skæres ned på. Tid med venner, træning, strikkeklub eller andet I nyder, bør der stadig være plads til, men måske behøver huset ikke altid være helt pletfrit eller alle måltider laves fra bunden. Hvis man sænker lidt på sin perfektionisme, skal der nok blive en smule tid til overs, der kan bruges til noget langt skæggere.

Intet bringer par bedre sammen end tid i soveværelset og derfor et det synd, at netop de intime stunder i mange parforhold nedprioriteres eller får karakter af af en rutine, der bare skal overstås.

Nærvær og sex er af vital betydning for både kvinder og mænd og må ikke mangle. Gør derfor kur til din partner og gør dig umage for at vise din hengivenhed, – lidt som dengang i lige havde mødt hinanden. Udnyt den tillid og det store kendskab i har opbygget gennem årene til også at lege lidt og eksperimentere i fællesskab.

Tal sammen!

Det lyder måske banalt, men et af de bedste råd, når det kommer til at holde liv i parforholdet, er at blive gode til at kommunikere om alting sammen, ikke bare om hvem der køber ind eller henter børnene. Mange går fejl af hinanden, fordi de simpelthen ikke får sat ord på deres tanker og lyster. Selvom man måske har været sammen med hinanden i mange år, så er det urimeligt at tro, at den anden med tiden er blevet en tankelæser, der kan gætte alle dine inderste behov og ønsker, alene ved at bo under samme tag.

Sæt ord på! Afsæt tidspunkter til gode samtaler, hvor I uforstyrret kan vende stort og småt. Lyt til hinanden og udvis åbenhed for din elskedes tanker og idéer. Er I ikke enige om noget, så søg efter kompromisser, i stedet for at være afvisende. Husk, I er to kaptajner på skibet, så det gælder om at blive enige om både retning og mål, hvis i skal sejle sammen ud af den kedelige hverdags trummerum og ende et romantisk og rart sted.

Have your say