Fritid og hobby

3 fede ting du kan lave med dine børn, når I har fri eller er på ferie

Som mennesker synes vi altid at have travlt. Vores liv er fyldt til randen med ting, vi konstant skal tage os af, og vi arbejder, til vi er ved at gå omkuld. Derfor skal den lille mængde fritid, vi har tilbage, benyttes til at være sammen med vores børn.

Man skal altid sørge for at holde fri engang imellem, og man skal i særdeleshed huske at holde fri sammen med sine børn. Det er vigtigt, at de også får lov at opleve deres forældre, når de er lidt væk fra stres og jag. Børn skal have lov at se den sjove side af deres forældre.

For at vise dem hvor sjov man rent faktisk kan være som forældre, når man ikke er ved at arbejde sig ihjel, så kan man lave forskellige lege til børn.

Børn leger af sig selv, om der så er nogen, der gider at lege med dem eller ej, men det kan være til stor fornøjelse for børn engang imellem at lege med voksne, og i særdeleshed at lege med deres forældre. Det kan de faktisk lære rigtigt meget af, og de voksne kan også lære rigtig meget.

Men måske kan det være svært at finde ud af, præcis hvad det er, man bør lege med sine børn. Hvis man ikke har meget tid, kan det være svært at finde på sine egne lege. Derfor er der her blevet samlet nogle forslag til, hvad man kan lege med sine børn.

Prøv klassikerne som gemmeleg og fangeleg

Nogle voksne tror fejlagtigt, at børn vil kunne lide det samme, som de kunne da de var børn. Det kan hurtigt begynde at virke kikset, når man forsøger at få ens børn til at lege med ens gamle små biler eller lignende.

Alligevel skal man dog ikke smide alle gamle lege ud af vinduet. Mange af dem er stadig lige så sjove for børn at lege, som de altid har været.

Det kunne for eksempel være gemmeleg. Den kender alle mennesker, og selvom der findes flere forskellige varianter, så er de i sidste ende alle sammen ret nemme at forstå, og alle kan finde ud af det.

Det samme gælder for fangeleg. Den er specielt sjov for børn at lege med voksne mennesker. Voksne kan svinge dem rundt og kaste dem op i luften. Alt sammen noget som børn findes sjovt.

Lege til rejsen

Det er også ret nemt at finde inspiration til rejsen, hvis man mangler nogle lege. Hvis man for eksempel skal køre mange timer i bil, så kan man lege forskellige hukommelseslege. Det kunne være ”skibet er ladet med” for eksempel.

Have your say